Schaatsen slijpen voor 9,95 per paar. Wij slijpen op een professionele machine met handmatige nabewerking/polijsten voor het beste resultaat
 
 
Wij slijpen zowel vlak (noren en houten schaatsen) als hol (kunst- en hockeyschaatsen). Kijk voor meer informatie op onze veelgestelde vragen pagina.
 
 
Adres: Tussenweg 45-47, 2132 CS Hoofddorp
Telefoon: 023-5553230
Dinsdag t/m vrijdag 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag 9.00 tot 17.00 uur.

U vindt ons links om de hoek bij de ingang van de parkeergarage van de Markthof/Primark aan de Kruisweg op de Tussenweg 45-47


hoogma hoofddorp schaaten slijpen
 

SCHAATSEN SLIJPEN


Vakkundig uitgevoerd door

 
 HOOGMA FIETSEN HOOFDDORP
    Tussenweg 45-47, 2132 CS  Hoofddorp
    Tel. 023-5553230
 
   

 
TIPS

   
-  Vooral schaatsen op natuurijs maakt de ijzers snel bot, doordat er vaak zand, takken, steentjes e.d. op het ijs liggen. Als je merkt dat je met de afzet vaak wegglijdt, dan zijn de schaatsen aan een slijpbeurt toe. Ter controle kan je ook met de nagel van je duim langs de ijzers schrapen om de scherpte te controleren, er moet wat van de hoornlaag van je nagel afkomen, anders zijn de schaatsen bot.

  - Gebruik beschermers als je de schaatsen meeneemt, vooral net geslepen schaatsen kunnen vlijmscherp zijn. Kunststof beschermers zijn geschikt om korte stukjes op te lopen, lederen of badstof beschermers alleen voor vervoer.

    -  Haal de beschermers thuis zo snel mogelijk van de schaatsen en laat lederen schoenen aan de lucht drogen dus niet op de kachel leggen, eventueel met wat krantenpapier in de schoenen. Droog de ijzers met een doek en smeer als u de schaatsen voor langere tijd opbergt, wat zuurvrije vaseline op het staal. Laat kunststof of lederen beschermers niet om de schaatsen zitten, omdat het vocht dan niet weg kan en de schaatsen dan gegarandeerd gaan roesten. Badstof beschermers zijn wel geschikt om schaatsen op te bergen.

     -  Lederen schaatsschoenen kan je het best onderhouden met leervet. Haal de veters uit de schoenen als je de schaatsen langere tijd opbergt. Veters houden vocht vast, hierdoor kunnen de nestelringen gaan roesten en het leer aantasten. Bij kunststof schoenen de buitenkant goed schoon en droog maken met een doek, daarna de binnenschoenen eruit halen en laten drogen.

      -  Als de klinknagels bij de schaatsen loszitten of afgebroken zijn, laat dit dan zo snel mogelijk repareren bij een schoenmaker. Een loszittende schaats kan zeer vervelende valpartijen opleveren.

      

   - Draag maximaal één paar sokken tijdens het schaatsen. Omdat de schaatsbeweging anders is dan de loopbeweging moet de voet moet zo strak mogelijk in de schoen zitten.